In 1918 werd Catharina Martina Johanna geboren in Budel, een Brabants dorpje vlakbij de Belgische grens. Ze bracht haar jeugd door op een boerderij waar ze tussen de dieren dicht bij de natuur was. Het leven van Catharina stond in dienst van mens en natuur. Zoals zij als kind zorgde voor dieren in en om het huis, zo verzorgde zij later met grote liefde en respect mensen in hun laatste levensfase.

Haar zorg kenmerkte zich in de uitstraling van de drie rustieke rusthuizen die zij hiervoor had opgericht, gelegen nabij duinen, bossen en de zee. Zo wilde zij de verbondenheid met de natuur voelbaar én tastbaar aanwezig laten zijn, overtuigd als zij was van de krachtige werking van de natuur.

Haar laatste levensjaren heeft zij doorgebracht op de hoeve in Veenhuizerveld. Zij genoot van de rust en het leven met de dieren op de boerderij. Tijdens deze jaren heeft zij op menigeen haar visie op de zorg van mensen overgedragen. Haar boodschap was duidelijk: “Blijf in contact met jezelf met behulp van alles wat de natuur ons te geven heeft”.

Catharina’s dochter Evelyn zet het werk van haar moeder voort op de hoeve door mens en dier met elkaar in verbinding te brengen. Catharina’s hoeve ligt in het op een na grootste natuurgebied van Nederland, midden tussen oeroude bossen, landerijen, zandvlakten en heide. Een rustieke boerderij waar paarden, schapen, kippen en Lakenvelder koeien in balans met hun omgeving hun werk doen: van eieren leggen tot paardencoaching. Een uitgelezen en unieke locatie die uitnodigt om orde op zaken te stellen.

Locatie

Midden op de Veluwe

Vuurplaats

Catharina’s hoeve
Contact: Evelyn Corbiêre

Poolseweg 16
3881 RD Putten
Telefoon: 0341 – 491 462

www.catharinashoeve.nl

Een rustieke boerderij met veel paarden, schapen, kippen en Lakenvelder koeien.