Tegen de Utrechtse Heuvelrug, vlak bij de Heiligerberger Beek, ligt Hofstede De Burgwal met het prachtige landgoed Den Treek als buren. De hofstede is al van voor 1670 bekend. In 1871 heeft de boerderij de vormen gekregen zoals hij er nu staat. Vele oude elementen zijn nog aanwezig en geven de hofstede de sfeer die doet denken aan lang vervlogen tijden toen ‘alles nog zo langzaam ging’.

Huidige bewoners zijn Monique en Arnold die deze hofstede in zijn oude glorie willen herstellen en de weilanden in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Kruiden en bloemen geven aan in hoeverre het ecologisch evenwicht is hersteld. In balans komen is hier een duidelijk thema.

De Burgwal is een dwarshuisboerderij uit 1871. Het heeft de tijd goed doorstaan, veel oude elementen zijn nog aanwezig. Vanaf 1893 is de grond in bezit van Landgoed De Boom. Vandaag de dag wordt er op het Erf De Burgwal gecoacht, worden er meubels gemaakt, krijgen de dieren de verzorging die zij nodig hebben en wordt er fruit en groente geteeld. Monique is loopbaancoach en paardencoach en actief in de moestuin. Arnold is meubelmaker en begeleidt buitenactiviteiten.

Locatie

De Utrechtse Heuvelrug,

Vuurplaats

Erf de Burgwal
Contact: Monique Tijssen en Arnold Nagel

Arnhemseweg 78
3832GN Leusden
Telefoon: 06 – 51 78 62 82 | 06-16 370 790

www.erfdeburgwal.nl

Vanaf 1893 is de grond in bezit van Landgoed De Boom. Vandaag de dag wordt er op het Erf De Burgwal gecoacht.