In het buitengebied van Nunspeet ligt de gerestaureerde en monumentale boerderij van Jolly Determann. Vanaf 2002 woont en werkt zij als klassiek homeopaat op haar boerderij. Boerderij de Hardenbrink, laat 18e-eeuws en van het type ‘hallenhuis’, is een gemeentelijk monument: ´karakteristiek en sympathiek Veluws, zowel interieur als exterieur´. Delen van het interieur zijn negentiende-eeuws met o.a. ingebouwde kasten, en een bedstede. Onder het huis is nog een grote kelder met koepelgewelf. Op het erf ligt aan de achterzijde de oorspronkelijke erfbestrating van keitjes.

Bij de boerderij hoort 2,7 hectare grond. In 2005 werden duizenden bomen geplant als houtsingel. Een grote kikkerpoel werd gegraven. Een deel van het land werd ingericht als fruittuin met veel bessen. Op het terrein staan her en der bankjes of stoelen waar je heerlijk kan genieten van de rust en de natuur. Op de eerste oprit staat een bankje van de Stichting Rustpunt, waar fietsers of wandelaars kunnen pauzeren tussen het groen.

De oude boerderij is een heerlijke plek om te wonen en te werken. En Jolly ervaart het als een voorrecht om op deze locatie mensen te mogen helpen op weg naar heelheid en balans.

Locatie

Midden op de Veluwe

Vuurplaats

Boerderij De Hardenbrink
Contact: Jolly Determann

Hardenbrinkweg 28
8071 SM Nunspeet
Telefoon: 0341 – 264 909

www.homeopathie-dehardenbrink.nl

NVKH-registratie 02-0257

We ervaren het als een voorrecht om op deze locatie mensen te mogen helpen op weg naar heelheid en balans.